De HR-regisseur : hoe ster-kandidaten rekruteren en selecteren? - Van Hemelrijck, Marc, ....-; Daems, Christine, ....- (Leuven : Acco, 2013)
Hoe gaan we om met een veranderende en meer diverse arbeidsmarkt? Het is een vraag die HR- medewerkers, politici, opiniemakers, academici, beleidsmedewerkers,... in diverse sectoren bezig houdt. Iedereen heeft wel eens gehoord van de vergrijzing, ontgroening, vervrouwelijking en verkleuring van de arbeidsmarkt. De fameuze 'war for talent' is volop bezig en levenslang leren wordt absoluut noodzakelijk in onze kennismaatschappij. Nu en des te meer in de toekomst moeten we ervoor zorgen dat al de competenties en vaardigheden van personen die actief zijn op de arbeidsmarkt efficiënt worden ingezet, behouden en ontwikkeld. Net als in de filmwereld moeten we de (HR-)processen 'regisseren' en dienen we een casting te organiseren om de oscarnominees bekend te maken. De oscarwinnaar zal uiteindelijk onze 'ster-kandidaat' zijn voor de functie. Aan de hand van deze verhaallijn wordt de lezer meegesleept doorheen het boek om een antwoord te vinden op o.a. de volgende vraagstukken: "Hoe rekruteren en selecteren we in deze veranderende en vooral meer diverse arbeidsmarkt?", "Hoe verloopt een selectieproces?", "Hoe implementeren we competentiemanagement?", "Welke selectiemethoden kunnen we toepassen?", "Hoe voeren we een diversiteits- en gelijke kansen beleid?". Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden zal de lezer inspiratie vinden om de vertaalslag te maken naar de eigen werkcontext. De begrippen talent, competenties en diversiteit zullen bovendien een rode draad vormen doorheen de tekst.
[...]
Keywords: Personeelsselectie