Media en mentaliteit - Pattyn, Bart, 1962- (Tielt : LannooCampus, 2014)
Wat is groepsmentaliteit eigenlijk? Hoe speelt massacommunicatie erop in? Hoe beïnvloeden groepsemoties het communicatieproces? Elke krant, magazine, omroep of blog heeft een eigen imago dat beantwoordt aan het profi el van hun doelgroep. Aan de andere kant kiest het publiek ook zijn medium op basis van dat imago, omdat ze mee willen zijn met waar hun doelgroep over praat. Een publiek is in die zin meer dan een verzameling individuen en elk medium genereert zo een particuliere groepsmentaliteit. In dit boek zet Bart Pattyn aan tot reflectie over groepsmentaliteit en de wisselwerking met massamedia.
Keywords: Massacommunicatie; Media -- Communicatie