Marktonderzoek : methoden en toepassingen - De Pelsmacker, Patrick, 1957-; Van Kenhove, Patrick, 1960- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2014)
Aan de basis van marktonderzoek staan beheersing van onderzoekstechnieken en deze technieken toepassen op concrete marketingproblemen. Zowel marktonderzoekers als marketingmanagers dienen kennis te hebben van beide zaken. Marktonderzoek voorziet in deze behoeften. Dit boek behandelt de methodologie van het onderzoek, en besteedt daarnaast ruim aandacht aan specifieke marketingproblemen, zoals onderzoek naar nieuwe producten, communicatie en klanttevredenheid. Marktonderzoek bestaat uit vier delen. Het eerste deel besteedt aandacht aan een aantal belangrijke definities en aan enkele elementaire methodologische principes. Het tweede deel gaat dieper in op technieken van gegevensverzameling. In het derde deel komen technieken van gegevensverwerking aan bod. Het vierde deel is meer toepassingsgericht en behandelt onderzoeksprocedures voor een aantal vaak voorkomende marketingproblemen.
Keywords: Marketing -- Marktonderzoek