U luistert naar radio : gebruik, functies en productie - d'Haenens, Leen, 1964?-; Ichau, Elke, ....- (Gent : Academia Press, 2014)
Het is 100 jaar geleden dat de eerste Belgische radio-uitzending in de lucht ging. Net daarom verschijnt deze bundel met een aantal thematische invalshoeken. Na een historische inleiding worden opeenvolgend aspecten belicht van gebruik, productie en community. Actuele vragen komen aan bod rond radiobeleving, radiojournalistiek, radioreclame, radioluisteraars,… Het boek eindigt met een blik in de toekomst.
Keywords: Radio -- België; Radio -- Geschiedenis -- België; Radio -- Toekomst -- België