Stop met communiceren! : waarom communicatie meestal mislukt en hoe je daar verandering in brengt - Van Rooij, Harrie, ....-; Meiboom, Lies, ....- (Amsterdam : Adfo Groep, 2014)
Hoe komt het dat argumenten meestal niets helpen om iemand van gedachten te laten veranderen? Hoe valt te verklaren dat de volgende zin de omzet van een telecommercial verveelvoudigde: "Als de lijnen bezet zijn, probeer het dan over tien minuten nog eens."? En waarom was het onhandig toen de burgemeester van Haren tegen jongeren vertelde dat er 'geen feest' was? Communicatie verloopt vaak grillig en onvoorspelbaar. De laatste jaren zijn heel wat nieuwe inzichten uit de neurowetenschappen en psychologie beschikbaar gekomen die helpen om te begrijpen waarom sommige boodschappen werken en andere totaal niet. Dit boek geeft je eenvoudige toegang tot deze inzichten. Je maakt kennis met vier karikaturale menstypen: Oblomovs, Wij-mensen, Veranderhaters en Verhalenvertellers. Je leert drie makkelijk te onthouden psychologische basisregels die onmisbaar zijn voor iedereen die communiceert met klanten, medewerkers en doelgroepen (of met zichzelf). En je doorloopt een stappenplan om machtige triggers te ontwerpen. Stop met communiceren! is een praktisch handboek voor iedereen die wel eens iets van anderen gedaan wil krijgen. Dat kan van alles zijn: je adviezen opvolgen, iets van je kopen, iets juist niet meer kopen, geld doneren, regels naleven, een enquête invullen, een tentoonstelling bezoeken. Lees dit boek als je: * geïnteresseerd bent in hoe mensen zich gedragen. * de effectiviteit van je communicatie wilt vergroten. * communicatieprofessional, manager adviseur, student of wat anders bent. * je afvraagt wat de zwerftochten van Odysseus, Project X Haren en brieven over belastingen met elkaar te maken hebben.
Met literatuuropgave.
Keywords: Communicatie; Gedrag