Jongeren in cijfers en letters : bevindingen uit de JOP-monitor 3 en de JOP-schoolmonitor 2013 - Bradt, Lieve, 1982-; Pleysier, Stefaan, 1975-; Put, Johan, ....-; Siongers, Jessy, 1972-; Spruyt, Bram, ....-; Jeugdonderzoeksplatform (JOP) (Leuven : Acco, 2014)
In Jongeren in cijfers en letters. Bevindingen uit de JOP-monitor 3 en de JOP-schoolmonitor 2013 wordt de leefwereld van jongeren in Vlaanderen in kaart gebracht. Dit gebeurt op basis van de derde afname van de JOP-monitor en de eerste afname van de JOP-schoolmonitor bij een representatieve groep van respectievelijk 3675 en 6688 jongeren. In het boek worden verschillende thema's behandeld: schoolbeleving, criminaliteit en onveiligheidsgevoelens, hulpbronnen en hulpverlening, slachtoffers van pestgedrag, jongeren en politiek, segregatie en concentratie in scholen, vrijetijdsbesteding en de religieuze beleving van jongeren. Waar mogelijk wordt hierbij de verbinding gemaakt met de resultaten uit de JOP-monitor 1 en 2. Kortom, dit boek biedt een schat aan recent cijfermateriaal over het leven van jongeren en vormt een inspiratiebron voor al wie bij jongeren betrokken is. (Bron: covertekst)
Keywords: Jeugd -- Sociaal-wetenschappelijk onderzoek -- Vlaanderen