Consumentengedrag. - Solomon, Michael R., 1956-; Bamossy, Gary J., 1949-; Askegaard, Søren, 1961-; Hogg, Margaret K., ....-; De Kort, Marie-Ange, ....-; Nonhof, Peter, ....-; Van Dam, Ynte, ....- (S.l. : Pearson, 2013)
Of u nu boodschappen doet, uw kamer schoonmaakt, tennist, e-mailt, op het strand ligt, of zelfs maar in de spiegel kijkt, uw leven wordt in grote mate beïnvloed door de acties van marketeers. 'Consumentengedrag' behandelt de invloed van marketing op het koopgedrag van consumenten, zowel vanuit marketing- als psychologisch perspectief. Het onderzoekt waarom mensen dingen kopen (of juist niet kopen) en welke invloed producten, diensten, en consumptieactiviteiten hebben op hoe u tegen uzelf en anderen aankijkt. Dit boek geeft een overzichtelijke en actuele introductie in de wereld van consumentengedrag. Aan de hand van het 'wiel van consumentengedrag' bespreekt het de theorie van micro- naar macroniveau. De consument wordt achtereenvolgens als individu, beslisser en deel van zijn sociale omgeving beschouwd. Daarbij wordt u gestimuleerd om niet alleen als marketeer te denken, maar ook als consument. Dankzij de vele herkenbare voorbeelden komt de theorie tot leven.
Inhoudsopgave DEEL 1 Consumenten in de markt 1 Inleiding consumentengedrag DEEL 2 Consumenten als individuen 2 Perceptie 3 Leren en geheugen 4 Motivatie, waarden en betrokkenheid 5 Attitude 6 Verandering van attitude en interactieve communicatie 7 Identiteit(en)en zelfbeeld DEEL 3 Consumenten als beslissers 8 Individuele besluitvorming 9 Kijken en vergelijken, kopen, evalueren en wegdoen 10 Groepsinvloed en opinieleiderschap DEEL 4 Cultuur en Europese levenstijlen 11 Culturele veranderingen 12 Levensstijlen en Europese culturen
Verleye, G.