Verbeter de wereld, begin een bedrijf : hoe social enterprises winst voor iedereen creeren - Verloop, Willemijn, ....-; Hillen, Mark, ....- (Amsterdam : Business contact, 2013)
Social enterprises zijn nog vaak onderbelicht, terwijl ze een heel belangrijke rol spelen in onze samenleving. Dit boek geeft aan de hand van praktijkvoorbeelden en theorie aan wat de waarde is van deze bedrijven. Wat maakt ze anders dan gewone bedrijven? Het verschil is dat het maken van winst niet voorop staat, maar dat deze bedrijven maatschappelijke doelen willen realiseren. Wie beginnen hiermee en welke doelen willen ze hiermee realiseren? Deze en vele andere vragen worden ruimschoots beantwoord. De lezer maakt kennis met de mensen achter bedrijven zoals Fifteen, Taxi Electric, Tony's Chocolonely en vele andere maatschappelijk verantwoorde ondernemingen. Dit boek inspireert en laat zien dat bedrijvigheid ook fair kan zijn en maatschappelijk vele functies kan dienen.
Keywords: Ethisch ondernemen; Sociaal ondernemen