Wiskunde voor IT - De Pauw, Ivo, 1971-; Masselis, Bieke, 1978- (Leuven : LannooCampus, 2014)
Volledig bijgewerkt met nieuwe oefeningen en een update van het online-gedeelte Dit boek biedt een opfrissing basiswiskunde met aandacht voor functies, logaritmen en booleaans rekenen om met deze kritische voorkennis probleemloos over te gaan tot een selectie aan toepasbare ideeën voor de IT-professional en inzetbaar gereedschap voor de IT-ontwikkelaar. Via talstelsels en de gehele en reële getalopslag in computers herontdekken we dat deze binaire machines in essentie rekentoestellen blijven. Met de lineaire vercijfering als een historische initiatie in de cryptografie gaat het richting publieke RSA-versleuteling, de moderne priemkrommencryptografie en het symmetrische AES als wereldstandaard van Vlaamse makelij. Ook klutsfuncties, de sleuteluitwisseling en het digitaal handtekenen krijgen de vereiste aandacht. Van de codeersystemen die beschermen tegen storingen komen zowel enkele algemene ontwerpen als lineaire coderingen en cyclische tests aan bod. - Levende online wiskundeomgeving op www.wiskundevoorit.be met continue updates - Bruikbare downloads zoals de modelantwoorden op alle oefeningen - Auteurs combineren ruime academische en didactische ervaring De opzet van het boek maakt het vanuit de ervaring met afstandscursisten uitermate geschikt voor zelfstudie. Wiskunde voor IT biedt een essentiële inzichtelijke onderwijscomponent aan elke hogere IT-opleiding als haalbare kaart voor iedere cursist.
Storme, Leo
Keywords: Mathematics -- Data processing; Information theory -- Mathematics; Computer science -- Mathematics