How to story : storytelling voor journalisten - Verheyden, Tim, ....-; Rumes, Tom, ....-; Fluit, Andries, ....- (Tielt : LannooCampus, 2015)
Verhalen vertellen is moeilijk. Vreselijk moeilijk. Toch heeft iedereen een verhaal dat, eens je de nodige tips en tricks op zak hebt, in beeld gebracht kan worden. Door hard werk, de juiste keuzes, maar ook door kennis van de opbouw van verhalen kan je de kunst van het storytelling wel degelijk aanleren. Daarom nemen de auteurs van How To Story je mee achter de schermen van het beeldverhaal. Ze geven je de basics van storytelling mee en waarschuwen je voor valkuilen. Maar wat How To Story vooral wil doen, is je als lezer zin geven om goede verhalen te vertellen. Storytelling is méér dan mooie beelden in de juiste volgorde plaatsen, maar jezelf voortdurend in vraag stellen en kijken hoe je een verhaal anders kan vertellen. Kort en krachtig, maar met aandacht voor zowel inhoud als tactiek, leer je van auteurs met tonnen ervaring alles wat je moet weten om je publiek te boeien - en geboeid te houden. Tegelijkertijd kijkt het boek ook naar morgen en stoomt het beeldjournalisten en journalistiekstudenten klaar voor een voortdurend veranderend journalistiek landschap.
Keywords: Communicatie -- Vertellen; Media -- Communicatie