De schaduw van de verlichting : de westerse worsteling met welzijn - Van Tilt, Eddy, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2014)
Hoe maakbaar is geluk? Hoe angstig is de westerse mens voor welvaartsverlies en controleverlies? Kunnen we met onze grijze hersencellen álle problemen – ook immateriële, psychische, en maatschappelijke en ethische problemen – oplossen? Door het overdreven rationaliseren zijn we alle andere kennisbronnen gaan kleineren. Van Tilt pleit voor een zoektocht naar nieuwe waardevolle evenwichten. Als tegengewicht voor de overrationalisering en verwetenschappelijking van menselijke gevoelens en gedragingen.
Keywords: Maatschappelijk welzijn; Maatschappijkritiek