De trajecten van niet-begeleide buitenlandse minderjarigen. Verwachtingen, agency en psychosociaal welzijn. - Vervliet, Marianne, ....-; Derluyn, Ilse, 1977- (Gent : Academia Press, 2014)
Neerslag van een onderzoek over de ervaringen van niet-begeleide buitenlandse minderjarigen tijdens hun trajecten in België. Het onderzoek vult enkele hiaten in wat betreft onze kennis over niet-begeleide minderjarigen, door het onderzoeken van evoluties in de verwachtingen en het psychosociaal welzijn van deze jongeren. Het draagt ook bij tot de ontwikkeling van een migratiebeleid en ondersteuningspraktijken die afgestemd zijn op de noden en capaciteiten van deze doelgroep. Het biedt inspiratie voor praktijk- en beleidswerkers die werken met/voor de doelgroep van niet-begeleide minderjarigen.