Sociaal overleg - Braekmans, Philip, 1962- (Antwerpen : Wolters Kluwer, 2014)
Het sociaal overleg is een belangrijk gegeven in België, dat echter niet makkelijk in kaart te brengen is. De bedoeling van dit werk is een duidelijk overzicht van het sociaal overleg in België te geven. Het boek begint met een bondige uiteenzetting over de verschillende sociale partners betrokken bij het sociaal voerleg. Vervolgens bespreekt het uitgebreid de verschillende perioden die in het kader van het sociaal overleg van historisch belang zijn. Ten slotte worden de samenstelling, de werking en de bevoegdheden van de verschillende organen inzake sociaal overleg behandeld.
Keywords: Vakbewegingen; Onderhandelen -- Vakbewegingen