Het nieuwe non-profitmanagement in theorie en praktijk - Bosman, Tom, ....-; Breyne, Pierre, ....-; Desmidt, Sebastian, 1978- (Leuven : LannooCampus, 2014)
De non-profitsector professionaliseert zienderogen. Meer zelfs, non-profitmanagement blijkt niet langer het kneusje van de managementklas, maar is vandaag 'booming business'. Een discipline die tot volle wasdom is gekomen en de competitie met de profitsector gerust aan kan. Maar waar liggen dan precies de verschillen tussen profit- en non-profitmanagement? Aan de hand van negen gesprekken met evenveel 'captains of non-profit industry' geeft auteur Tom Bosman een beeld van waar non-profitmanagement vandaag staat. Daarbij geven die topmanagers hun visie op leiderschap, management en hoe hun organisatie evolueerde. Dit praktijkboek werd ook voorzien van een academische onderbouw. Zo dient dit boek als een bron van inspiratie voor studenten, jong afgestudeerden met ambitie en medewerkers binnen non-profit. Evengoed kunnen ervaren non-profitmanagers die willen bijleren van andere succesverhalen en ervaringen er gebruik van maken. Tot slot wordt ook de profitmanager die over het muurtje wil kijken ongetwijfeld geïnspireerd door de concrete voorbeelden van aanpak.
Keywords: Non-profit management; Organisatieleer; non-profitorganisaties.