De karavaan houdt halt : een circus ontvangen in de gemeente. - Verhelst, Maarten, ....-; Allary, Koen, ....-; Plas, Hilde, ....-; Thomas, Stefan, ....-; Verbist, Mui-Ling, 1980- (Brussel : Politeia, 2014)
Iedereen kent ze wel; de traditionele circussen met hun kleurrijke tent, met hun karavaan van woonwagens en vrachtwagens. Een prachtig stuk volkscultuur. Een traditie die met zijn warme en open houding steeds openstaat voor andere culturen en in ruil daarvoor niet veel meer vraagt dan een gelijke houding met begrip en appreciatie. De evolutie die onze maatschappij de voorbije decennia doormaakte, bracht heel wat nieuwe wetgeving met zich mee, die zich tot een steeds moeilijker te ontwarren kluwen van voorschriften en procedures heeft gevormd. Dit geldt niet enkel voor de circussen - ook de steden en gemeenten raken almaar moeilijker wijs uit de hele regelgeving betreffende het ontvangen van een circus. Dit boek is een oprechte poging om beide werelden en hun samenwerking dichter bij elkaar te brengen en de gemeenschap te versterken, om alle drukte en tijd even te vergeten en te genieten van een eeuwenoud vermaak en traditie: het circus. Ook in jouw gemeente.
Iedereen kent ze wel: de traditionele circussen met hun kleurrijke tent, met hun karavaan van woonwagens en vrachtwagens. Een prachtig stuk volkscultuur. Een traditie die met zijn warme en open houding steeds openstaat voor andere culturen en in ruil daarvoor niet veel meer vraagt dan een gelijke houding met begrip en appreciatie.De evolutie die onze maatschappij de voorbije decennia doormaakte, bracht heel wat nieuwe wetgeving met zich mee, die zich tot een steeds moeilijker te ontwarren kluwen van voorschriften en procedures heeft gevormd. Dit geldt niet enkel voor de circussen – ook de steden en gemeenten raken almaar moeilijker wijs uit de hele regelgeving betreffende het ontvangen van een circus.Dit boek is een oprechte poging om beide werelden en hun samenwerking dichter bij elkaar te brengen en de gemeenschap te versterken, om alle drukte en tijd even te vergeten en te genieten van een eeuwenoud vermaak en traditie: het circus. Ook in jouw gemeente.
Keywords: Circus; Lokale overheid -- Circus