EPV : elektronische informatie-uitwisseling tussen de actoren van de strijd tegen illegale arbeid en sociale fraude - Brisart, Indra, ....- (Mechelen : Wolters Kluwer, 2015)
Sociale fraude is van alle tijden, alleen de verschijningsvormen verschillen. In de strijd tegen de sociale fraude heeft de wetgever een heel systeem van detectie en bestraffing in het leven geroepen. De inspectiediensten, als eerste schakel in de keten, staan in voor de opsporing van de inbreuken het opmaken van processen-verbaal. Om effectiever en efficiënter te werken, moeten deze diensten over de juiste en goede instrumenten beschikken, zoals informaticatools, die hun ondersteunen. Hun project tot invoering van een elektronisch procesverbaal (ePV) met de creatie van een centrale databank ePV sluit hier naadloos bij aan. Door het project ePV zal het oorspronkelijke PV gevolgd kunnen worden tijdens de hele weg die het aflegt, vanaf het tijdstip waarop het opgesteld wordt tot op het tijdstip waarop de laatste erop gebaseerde beslissing uitwerking zal hebben.
Keywords: Arbeidsinspectie; Elektronisch procesverbaal; Sociale fraude