Werken met hart en ziel : bouwstenen voor een Great Place to Work : het verhaal van Schoenen Torfs - Torfs, Wouter, ....- (Leuven : LannooCampus, 2014)
Het nieuwe leiderschap in een Great Place to Work: authenticiteit, kwetsbaarheid, verbinding en fun Wat maakt van Schoenen Torfs een Great Place to Work? Hoe creëer je geluk bij werkgevers én werknemers? Hoe balanceer je winst en persoonlijke ontplooiing? Schoenen Torfs werd voor de vijfde keer uitgeroepen tot Beste Werkgever van België. Tegelijkertijd verdubbelde het bedrijf zijn omzet de voorbije vijf jaar. Die resultaten zijn echter niet alleen het gevolg van aandacht voor winst en groei. In Werken met hart en ziel onderzoekt CEO Wouter Torfs wat een bedrijf tot een Great Place to Work maakt. Dat doet hij aan de hand van de literatuur, maar vooral vanuit zijn passie voor het thema en de dagelijkse praktijk in zijn bedrijf. Aan de hand van een menselijk verhaal en een handige reeks best practices schetst de auteur zijn visie op onder meer de evolutie van het Torfs-familiebedrijf, op een goede bedrijfscultuur en de kracht van cocreatie en kwetsbaarheid. Uniek daarbij is dat de schrijver de ziel van het familiebedrijf ontbloot en zelfs de schaduwzijden van zijn eigen ziel openbaart. Een Great Place to Work is een plek waar niet enkel de cijfers regeren, maar waar de beleving centraal staat. Waar collega's zich verbonden en gewaardeerd voelen om wie ze zijn en niet om wat ze kennen. Waar winst en persoonlijk geluk kunnen samengaan. Waar je werkt met hart en ziel.
Keywords: Bedrijfsmanagement; Loopbaanmanagement