Handboek strategisch management voor de gezondheids- en welzijnssector - De Rycke, Raf, ....-; Gemmel, Paul, 1966- (Tielt : LannooCampus, 2015)
Managers zijn het er alvast over eens: een goede strategische visie maakt het verschil. In de gezondheids- en welzijnssector is dat niet anders. Het succesvolle boek Strategisch management voor de gezondheids- en welzijnssector werd daarom volledig herwerkt en is helemaal up-to-date, met aandacht voor de nieuwste trends en inzichten uit de praktijk. De gezondheids- en welzijnszorg krijgt steeds vaker te maken met complexe uitdagingen met een strategische dimensie. Denk maar aan de vergrijzing, de medische ontwikkeling, de budgettaire schaarste, het cliëntenbewustzijn ... Daarom is een goed onderbouwde strategische visie de beste manier om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Strategisch management voor de gezondheids- en welzijnssector is een onmisbaar instrument voor iedereen met managementverantwoordelijkheid in de welzijns- en gezondheidszorg. Ook voor lezers en zorgverstrekkers zonder managementervaring biedt het waardevolle inzichten.
Keywords: Gezondheidszorg -- Management