Dooreman - Dooreman, Gert, 1958- (Tielt : Lannoo, 2015)
Geactualiseerde heruitgave van de bejubelde monografie van de grootmeester. Gelimiteerde en gesigneerde editie en afgewerkt volgens de ambachtelijke regels van de boekdrukkunst. Met nieuwe teksten van o.a. Tom Lanoye, Wim Opbrouck, Michiel Hendryckx. Dooreman is een begrip in de wereld van vormgeving en typografie, een kwaliteitslabel, de "Grote Letterzetter". Maar de focus van dit boek ligt niet enkel op Dooremans typografische en vormelijke werk, ook zijn beeldend werk komt aan bod. Met talrijke reproducties van covers, binnenwerk, affiches en tekeningen.
Keywords: Toegepaste grafiek