De ondernemende burger : de woelige wereld van lokale initiatieven - Ham, Marcel, 1964-; Van der Meer, Jelle, ....- (Utrecht : Movisie, 2015)
Het fenomeen 'burgerinitiatief' maakt de tongen los. Sommigen zien een nieuwe democratie gloren, anderen ontwaren vooral uitbuiting van vrijwilligers. Marcel Ham en Jelle van der Meer werpen een blik achter de schermen van een twaalftal burgerinitiatieven. Wie zijn die ondernemende burgers die onbetaald een buurthuis runnen, een zwembad overnemen of een zorgcoöperatie beginnen? Wat is hun motivatie, wat presteren ze en hoe komen ze aan geld? En hoe onafhankelijk zijn ze van de overheid? Dit boek is een kritisch onderzoek naar de woelige wereld van de lokale initiatieven. Met verhalen die inzicht en verdieping geven.
Jaarboek bij het Tijdschrift voor sociale vraagstukken (TSV) [ISSN 0921-2116]
Uitg. van het Tijdschrift voor sociale vraagstukken
Keywords: Burgerschap -- Nederland; Buurtacties