De VZW - Christiaens, Johan, 1960-; Denef, Marleen, ....-; Geens, Koen, 1958- (Brugge : Die Keure, 2015)
In deze nieuwe editie van het standaardwerk rond VZW's krijgt u een grondige analyse van De situering en de algemene kenmerken van de vzw Wie kan een vzw oprichten? De oprichting van een vzw De organen van een vzw en hun werking Boekhouding, jaarrekening en controle Optreden in rechte van een vzw Aansprakelijkheid Schenkingen en legaten De ontbinding en vereffening van de vzw Fusies en splitsingen van vzw's De omzetting van de vzw in een vso De vzw en haar vrijwilliger De vzw en het belastingrecht Deze leidraad voor alle adviseurs, accountants, advocaten, revisoren, notarissen, juristen, … die voor vzw's werken combineert wetenschappelijke diepgang met praktijkgerichtheid. Door de gedetailleerde inhoudstafel en de gestructureerde opbouw is het boek bovendien gemakkelijk consulteerbaar voor wie een snelle opzoeking wil doen of een antwoord zoekt op een concrete vraag. De regelgeving in dit boek is bijgewerkt tot op 31 december 2014.
Tweede editie van het boek "VZW en stichting".
Keywords: VZW's.