Statistiek in woorden : de meest voorkomende statistische begrippen van A tot Z - Slotboom, Anke, ....- (Groningen : Noordhoff, 2013)
In Statistiek in woorden krijg je op een 'gebruikersvriendelijke' manier, dus zonder formules of technische details uitgelegd wat de meest voorkomende statistische termen en technieken inhouden. In circa 120 alfabetisch gerangschikte rubrieken wordt een groot aantal kernbegrippen uit de statistiek behandeld. Iedere rubriek is zonder voorkennis van het voorafgaande te begrijpen. Ook 'moeilijkere'(bijvoorbeeld multivariate) analysetechnieken zijn beschreven aan de hand van eenvoudige voorbeelden. Statistiek in woorden biedt een aanvullingen elke systematische inleiding in de statistiek. Als (beginnende) student in de statistiek zie je vaak door de (formule)bomen het bos niet meer. Maar ook als professional heb je niet altijd helder voor ogen wat een bepaalde statistische techniek precies inhoudt. In Statistiek in woorden kun je in begrijpelijk Nederlands nalezen wat een bepaald begrip nu eigenlijk betekent. Statistiek in woorden kun je gebruiken als naslagwerk waarin je in niet-technische termen beschreven vindt wat het wezen is van een bepaalde analysetechniek.
Keywords: Statistiek; Statistics as Topic