Het eenheidsstatuut arbeiders en bedienden : gevolgen voor overheidswerkgevers - De Wilde, Inger, 1978-; Weemaes, Johan, ....- (Brussel : Politeia, 2014)
In deze pocket gaan we uitgebreid in op de gevolgen voor de werkgevers uit de publieke sector van de wet van 26 december 2013 over het eenheidsstatuut voor de arbeiders en de bedienden op het vlak van de opzeggingstermijnen en de carenzdag en de begeleidende omstandigheden. Dit eenheidsstatuut beheerst al enkele jaren de sociaalpolitieke agenda. Wat de opzeggingstermijnen en de carenzdag betreft, trad uiteindelijk op 1 januari 2014 een wat in werking met een aantal verstrekkende gevolgen voor ons arbeidsovereenkomstenrecht. Naast een grondige aanpassing van de opzeggingstermijnen en de afschaffing van de carenzdag, springen ook een aantal andere belangrijke nieuwigheden in het oog, zoals de afschaffing van het proefbeding en de verplichte outplacementbegeleiding. Al deze elementen en hun praktische gevolgen worden in deze pocket uitgebreid besproken en geïllustreerd aan de hand van voorbeelden. De pocket bevat eveneens de gecoördineerde versie van de Arbeidsovereenkomstenweg van 3 juli 1978, alsook van de wet van 5 september 2001 die de regels rond de outplacementbegeleiding bevat.
Keywords: Eenheidsstatuut; Arbeidsovereenkomsten -- Recht -- België