Strategisch merkenmanagement : merkmeerwaarde opbouwen, beheren en meten - Keller, Kevin Lane, 1956-; Heijenga, Ruud, ....-; Schoppen, Erik, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2015)
Strategisch merkenmanagement gaat over merken, waarom merken belangrijk zijn, wat ze betekenen voor consumenten en professionals en wat organisaties moeten doen om ze op de goede manier te beheren. Het boek bestrijkt het complete vakgebied en maakt door de vele cases en voorbeelden de alledaagse praktijk van branding inzichtelijk. Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn: * de merkpositionering en de identificatie van merkwaarden * het creëren van klantgerichte en sociale merkmeerwaarde * de rol van het merk in relatie tot mens, markt en maatschappij * het bouwen, beheren en meten van toekomstbestendige merkmeerwaarde * de merkarchitectuur (merkportfolio) van corporate en product- en dienstmerken * nieuwe neurowetenschappelijke en psychologische inzichten in branding
Keywords: Merken; Strategisch management; Merkenmanagement