Goed gestemd : de weg naar een gezonde stem, een mooie uitspraak, een vlotte presentatie - Lacroix, Christel, ....- (Tielt : Lannoo, 2015)
Het basisboek over stem van VRT-logopediste Christel Lacroix 'Dat ik een fijn televisieprogramma mag presenteren, heb ik te danken aan Christel Lacroix. In pure My Fair Lady-stijl veranderde ze mijn plat Antwerps Eliza Doolittle-gemompel in iets verstaanbaars. In een mum van tijd leerde ze me praten én presenteren.' - Erik Van Looy 'Ik dacht dat ik kon lezen. Tot ik tijdens het journalistenexamen voor de micro een nieuwsbericht moest voorlezen. ' Voor verbetering vatbaar', was het oordeel van de terecht strenge jury. En zo geschiedde, met de hulp en het geduld van Christel Lacroix. Geen mens gelooft me nog als ik dat verhaal van de jury vertel.' - Phara de Aguirre Logopediste en stemcoach Christel Lacroix traint al meer dan twintig jaar bekende radio- en televisiestemmen. Daarnaast begeleidt ze in haar drukke praktijk volwassenen en kinderen met stemproblemen. Ze is een veelgevraagde coach voor leerkrachten, bedrijven en callcenters en geef les in verschillende hogescholen. Haar basisboek Goed gestemd zette al vele duizenden lezers op weg naar een gezonde stem, een mooie uitspraak en een vlotte presentatie. In deze herziene en uitgebreide nieuwe editie vind je, naast vele extra oefeningen, nu ook informatie over nasaliteit en de roepstem. Met de bijbehorende oefencd, ingelezen door vertrouwde radio- en televisiestemmen, kun je meteen aan de slag. Zo behoren heesheid, een slechte uitspraak of saai klinkende speeches voorgoed tot het verleden!
Keywords: Logopedie; Nederlandse uitspraak; Stemtechniek