Personeelskosten managen : de juridische methodologie - De Wortelaer, Joris, ....- (Antwerpen : Kluwer, 2015)
Het efficiënt managen van de personeelskosten blijft één van de grootste uitdagingen van elke human resources afdeling. Ook menig bedrijfsleider breekt zich vaak het hoofd over de omvang ervan. Deze kosten spelen immers een fundamentele rol bij de uitbouw van elke bedrijfsstrategie. De gedrevenheid over kostenbeheersing maakt sommige bedrijven superieur, terwijl voor anderen de ondergang wenkt. In afwijking tot de meeste rechtsliteratuur verlaat deze uitgave de gedetailleerde analyse van enkele fiscale en/of parafiscale optimalisatietechnieken. Wat centraal staat, is de aanpak. Wat op bedrijfsniveau telt, is immers de praktische omgang met loon- en personeelskosten en dit binnen een bestaand wettelijk referentiekader. Vooral inzicht is vereist. Om deze doelstelling waar te maken, hanteert dit boek als uitgangspunt twee centrale begrippen: loon- en personeelskosten. Via een nieuwe praktische indeling van deze kosten, wordt gepeild naar de juridische mogelijkheden om deze kosten te beïnvloeden of te optimaliseren. Aan de hand van deze handleiding wordt de lezer een gebruiksklare methodologie geboden.
Keywords: Personeelsmanagement