Vakdidactiek economie. - De Witte, Kristof, ....-; Schelfhout, Wouter, ....- (Leuven : Lannoo Campus, 2015)
De basis voor leerkrachten (toegepaste) economie, in één werk verzameld Dit handboek biedt theoretische en praktische inzichten om de leraar economie bij te staan in de dagelijkse lespraktijk. Het staat stil bij de plaats van het (toegepaste) economieonderwijs in het aso, bso en tso, de ondernemerschapscompetentie, en de specifieke didactiek voor het boekhoudonderwijs. Vakdidactiek economie bespreekt innovatieve werkvormen en verschillende hanteerbare evaluatievormen voor (toegepaste) economische vakken. Het reikt denkkaders aan om praktijkgericht, maar ook voldoende onderzoeksmatig onderbouwd, te reflecteren over de eigen onderwijsaanpak. Een fundament voor de leraar economie als theoretische gids en in de dagelijkse lespraktijk. Via het gratis platform eCampus biedt Vakdidactiek economie heel wat digitale mogelijkheden: - Extra weblinks naar aanvullende informatie - Korte verdiepende screencasts - Maak, bewaar en deel digitale aantekeningen met medestudenten en docenten
Doelgroep: Leraren economie
Keywords: Economie -- Didactiek