Economie toegelicht - De Clercq, Marc, 1951- (Antwerpen : Intersentia, 2015)
Hoewel auteur Marc de Clercq in zijn inleiding stelt dat zijn boek 'Economie toegelicht' een 'studieboek' is, behelst dit omvangrijk werk veel meer. Elk denkbaar aspect en begrip binnen micro-, meso- en macro-economie wordt uitgelegd en toegelicht. Het werk opent met beantwoording van de vraag 'wat is economie?' en sluit met de 'groeiproblematiek in de ontwikkelde landen'. Onze Belgische en Nederlandse economie wordt uiteengezet, zo ook de internationale. Het boek gaat niet voorbij aan maatschappelijke en sociale ontwikkelingen, in relatie tot de economie (bijvoorbeeld economie en milieu). De complete economische orde wordt beschreven en in beeld gebracht met duidelijke tabellen en figuren. Dit belangrijke werk munt uit in praktische bruikbaarheid; de tekst is voor een ieder toegankelijk geschreven en de onderwerpen zijn overzichtelijk gerangschikt. Het boek vormt een naslagwerk dat over een langere periode actueel zal blijven. Daarbij een prima boek voor economiestudenten; voor velen zal 'Economie toegelicht' een complete cursus in zakformaat vormen. © NBD Biblion