Kleur in mijn klas : kinderen over levensbeschouwelijke diversiteit in de lagere school - Juchtmans, Goedroen, 1972-; Nicaise, Ines, ....- (Tielt : Lannoo Campus, 2014)
"Met de verzuiling ver achter ons wil deze Vlaamse uitgave inspelen op de diverse levensbeschouwingen in het hedendaags onderwijs en hoe daarmee omgegaan zou kunnen (lees: moeten) worden. Volgens het boek is samenleven op school enkel mogelijk als de school zichzelf profileert als een kleurrijke leergemeenschap. Dit houdt in dat ze vanuit een waarderende benadering vertrekt, waarbij levensbeschouwing en religie benaderd worden als een mogelijke krachtbron. Dit moet leiden tot leren van elkaar om zo samen één kleurenpalet te kunnen vormen. Het biedt inspiratie en ideeën die helpen om die benadering in de school vorm te geven, maar is gestoeld op een aantal ietwat kortzichtige veronderstellingen. De verhalen van kinderen vormen het basismateriaal van waaruit de reflecties op levensbeschouwelijke diversiteit ontwikkeld zijn. De uitgave bestaat enkel uit tekst (theorie, voorbeelden, citaten uit de praktijk); op internet is er aanvullend leesmateriaal te downloaden. Dit boek is geschikt voor studenten of (ervaren) leraren in het basisonderwijs en zet gegarandeerd aan tot nadenken." S.Mulders - © NBD Biblion
Keywords: Intercultureel onderwijs