Handboek usability - Kassenaar, Peter, 1969- (Culemborg : Van Duuren Informatica, 2010)
In dit Handboek leert u wat de voorwaarden en kenmerken zijn voor het ontwerpen van gebruikersvriendelijke websites. U kunt dit boek gebruiken om uw eigen websites te beoordelen op hun gebruikersvriendelijkheid. Ook leert u hoe u betere websites maakt door vanaf het begin af aan al te letten op factoren die gezamenlijk de gebruikersvriendelijkheid van een website bepalen. U leert eerst welke aspecten een rol spelen bij de usability van een site en gaat vervolgens stap voor stap in detail kijken naar deze factoren. Zo krijgt u langzamerhand een totaalbeeld van de gebruikersvriendelijkheid van een site.