Consumentenpsychologie : de basis - Valkeneers, Guido, ....- (Leuven : Acco, 2015)
Wat drijft de consument om bepaalde producten te kopen en andere niet? Hoe verloopt de besluitvorming bij consumenten? Verloopt deze besluitvorming steeds rationeel, of spelen emoties ook een rol in dit beslissingsproces? Hoe speelt de persoonlijkheid en de levensstijl van de consument een rol in het koopgedrag? Hoe beïnvloeden consumenten elkaar wederzijds? Op welke wijze kunnen innovatieve producten verspreid worden? Welke impact heeft de cultuur op het consumentengedrag? Dit is slechts een greep uit de vele vragen die in dit handboek aan bod komen. Het boek biedt een praktische en diepgaande introductie in de studie van het consumentengedrag. Dit gedrag kan bestaan uit het verwerken van informatie over producten en diensten, het beslissingsproces, het aankoopgedrag, het gebruik en het afdanken van producten. Het richt zich voornamelijk tot studenten van bacheloropleidingen in de gedragswetenschappen en de economisch georiënteerde richtingen. Het boek biedt marketeers, psychologen en andere professionals de nodige inzichten om het gedrag van consumenten te begrijpen. In het kader van een toenemend belang van klantentevredenheid worden deze inzichten voor de professionals steeds belangrijker. Overheden kunnen inzien hoe consumentengedrag gestuurd kan worden in een wenselijke richting. Ten slotte kunnen consumenten op basis van de studie van dit boek hun gedrag beter begrijpen.
Keywords: Consumentengedrag