Sociologie voor economen : een inleiding in sociologisch denken - Vanderstraeten, Alex, 1955- (Gent : Academia Press, 2015)
Dit basishandboek sociologie mikt vooral op studenten in (bedrijfs-)economische richtingen. De auteur behandelt systeemtheorie, sociale systemen, sociaal handelen, cultuur, microsociologie en gaat uitgebreid in op groepen, netwerken en organisaties. De samenleving als sociaal systeem sluit het geheel af. Didactisch opgevat en met uitgewerkte voorbeelden. Nieuwe editie 2015.