Milady : waar vrouwenrechten echt over gaan - Temmerman, Marleen, ....-; Maenhout, Tine, ....- (Tielt : Lannoo, 2014)
Vrouwenrechten – waaronder het recht van vrouwen om te beslissen of en hoeveel kinderen ze willen – vormen wereldwijd een urgent thema. Twee conferenties zijn in dit kader van groot belang, namelijk de International Conference for People and Development (Caïro, 1994) en de Wereldvrouwenconferentie in Peking in 1995. Hoe staat het er twintig jaar later voor met de (seksuele en reproductieve) rechten van vrouwen? De auteur is journaliste en laat zich leiden door Marleen Temmerman, hoogleraar gynaecologie die zich onder andere via de Wereldgezondheidsorganisatie inzet voor vrouwenrechten. Samen zoeken zij antwoord op vragen als: waarom is er nog steeds zoveel ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, hoe moeten vrouwenrechten wereldwijd worden aangepakt, wat is de rol van de samenleving, de cultuur en de religie? Het resultaat is een eclectische verzameling verhalen, meningen en ervaringen van experts wereldwijd. Interessant en inspirerend voor iedereen met oog voor dit immer actuele thema. Bevat begrippenlijst, beknopte literatuurlijst en lijst van websites. © NBD Biblion
Includes bibliographical references (page 214).
Keywords: Women's rights -- 21st century; Women -- Violence against; Women -- Social conditions -- 21st century. -- Kenya; Women -- Violence against -- Kenya