OCMW van A tot Z : (van armentafel tot zorgbedrijf) - Van Goethem, Guy, ....- (Heule : INNI, 2016)
De Vlaamse regering wil met de integratie van het OCMW in de gemeente een sterker geïntegreerd sociaal beleid voor de inwoners van de gemeente realiseren. Zij stelt daarbij een bestuurlijke organisatie voorop waarbij het sociaal beleid binnen de gemeente maximaal geïntegreerd en drempelverlagend is, gevoerd wordt door de democratisch verkozen gemeenteraad en nog efficiënter kan verlopen. Daarmee wordt het einde van het OCMW, zoals we het sedert 1976 kennen, aangekondigd.
Keywords: OCMW -- Recht