Bedrijfseconomie : een inleiding - De Cnuydt, Ivan, 1958- (Gent : Academia press, 2016)
Dankzij talrijke voorbeelden en een praktijkgerichte aanpak, stelt dit handboek de lezer in staat om de financiële situatie van een onderneming te beoordelen. Een eerste element in deze beoordeling is de kosten- en opbrengstberekening. De auteur laat zien hoe de basisbegrippen van deze berekening de beleidsbeslissingen ondersteunen en gaat in op de bepaling van de kostensoorten, het onderscheid tussen constante en variabele kosten, de problematiek van de verdeling van de indirecte kosten, de kostenbeheersing, het verkoop- en productieplan en een aantal investeringsvraagstukken. Een tweede belangrijke factor is het financieringsprobleem. Dankzij de handleiding tot een financiële analyse van de onderneming kan de gebruiker de financiële situatie van het bedrijf begrijpen en beoordelen. De meeste onderwerpen worden verduidelijkt door middel van getallenvoorbeelden (breakeven-afzet, direct costing, verschillenanalyse, ratio-analyse. Daarnaast krijgt de lezer enkele goed uitgewerkte voorbeelden en probleemstellingen om de theorie in praktijk te oefenen.
Keywords: Social Sciences and Humanities. Management studies, Business Administration, Organizational Science -- Business Economics