Architectuur en al het andere - Loos, Adolf, 1870-1933; NAi Uitgevers; van der Burg, Ineke, 1956-; Gijsberts, Pieter Jan, 1952-2011; Heynen, Hilde, 1959-; Klaassen, Lucy, ....- (Rotterdam : Nai010 uitgevers, 2016)
De Oostenrijker Adolf Loos (1870-1933) was niet alleen een geniale architect, maar ook een begenadigd publicist. Teksten als Architectuur, Het principe van de bekleding en Ornament en misdaad zijn hiervan beroemde voorbeelden. De teksten van Loos zijn blijvend actueel voor het begrip en de ontwikkeling van onze hedendaagse westerse architectuur en vormgeving. En zijn nu voor het eerst beschikbaar als zelfstandige Nederlandse uitgave. Architectuur en al het andere ontsluit met de vertaling van maar liefst 50 teksten het geschreven werk van Adolf Loos. De selectie van kunsthistoricus Pieter Jan Gijsberts bestrijkt de gehele publicatieperiode van Loos. De vertaling is van Ineke van der Burg, die ook het voorwoord en de annotaties verzorgt. Het nawoord is geschreven door Hilde Heynen.
Selectie van vijftig teksten van de Oostenrijkse architect Adolf Loos (1870-1933) over onder andere architectuur, mode en kunst.
Met literatuuropgave, register.
Keywords: Loos, Adolf, -- 1870-1933.; Architecture, Modern -- 20th century