Dit is dyslexie : achtergrond en aanpak. - Van der Leij, Aryan (Dirk Aryan Vegter), 1946- (Tielt : Lannoo, 2016)
De auteur heeft als emeritus hoogleraar Orthopedagogiek de voorbije dertig jaar veel gelezen en geschreven over het fenomeen dyslexie, een cognitieve stoornis die duidelijke consequenties voor het dagelijks leven heeft, omdat kinderen en volwassenen vele jaren kampen met het lezen en spellen van teksten. De auteur beschrijft de achtergrond, diagnostiek en aanpak van dyslexie op school en thuis. Het boek mag beschouwd worden als een handboek en naslagwerk, dat oorzaak, diagnostiek en aanpak van dyslexie behandelt. De inhoud vergt wel enige bekendheid met de vaktermen en is vooral gericht op (ortho)pedagogen, psychologen, onderwijskundigen en beleidsmakers. © NBD Biblion - Oorzaak, diagnostiek, vroegtijdige onderkenning en aanpak van dyslexie in het Nederlandstalig gebied.