Olijven moet je leren lezen : een cursus genieten van poëzie - Deckwitz, Ellen, 1982- (Amsterdam/Antwerpen : Uitgeverij Atlas Contact, 2016)
Een enthousiasmerende introductie tot het lezen van gedichten.
Gedeeltelijk eerder verschenen als columns onder de noemer "Dichten met Deckwitz" in nrc.next.
Met literatuuropgave.