Communicatie en media : een inleiding tot communicatiewetenschappen. Onderzoek en theorie - Loisen, Jan, 1978-; Joye, Stijn, 1981-; Verstraeten, Hans, 1955- (Leuven : Acco, 2016)
Communicatie en media zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij en ons dagelijks leven. Toch weten we zeer weinig over wat communicatie nu precies is, hoe het functioneert, waar het begint en eindigt. Dit handboek is een toegankelijke introductie in de wetenschappelijke discipline van de communicatiewetenschappen, met aandacht voor historische en hedendaagse ontwikkelingen in de theorievorming en voor tendensen in het onderzoek rond media en communicatie. Vraagstukken over macht, sociale integratie en identiteit in relatie tot media zijn centrale thema's in het boek. Communicatie & Media laat je kennismaken met basisbegrippen, modellen, theorieën en onderzoek in de communicatiewetenschappen. Het is een nuttig basiswerk voor studenten en professionals in het brede veld van de sociale en de humane wetenschappen, maar ook voor iedereen met interesse in de werking en de rol van media in de 21ste eeuw.
Handboek bij cursus 'Communicatiewetenschap' (Stijn Joye)
Joye, Stijn
Verstraeten, Hans
Verstraeten