De participatie getuigen : de praktijk aan het woord - De Vries, Philippe, ....- (Brussel : Politeia, 2016)
In dit boek verzamelt Philippe De Vries ervaringen vanop het terrein. Mensen die vanuit hun professionele functie dagelijks worstelen met de uitdagingen van het participeren in België en Nederland. Het boek bevat interviews met bestuurders, ambtenaren en experten. Hun ervaringen worden gestaafd met sprekende voorbeelden, kritische bedenkingen en tips. Dit boek vertelt niet het zoveelste 'hip hip hoera participatie!'-verhaal, maar gaat in op de onvoorziene uitdagingen en soms conflicterende belangen bij het opzetten, uitvoeren en opvolgen van participatietrajecten. Deze getuigenissen zijn een inspiratiebron voor iedereen die van dichtbij of veraf te maken heeft met participatie.
Keywords: Hulpverlenging ; inspraak