Nederlands : mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid : handboek - De Smet, Danielle, ....-; De Vuyst, Liesbet, ....- (Gent : Academia Press, 2015)
Het handboek Nederlands. Mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid is een boek voor studenten hoger onderwijs die een opfriscursus Nederlands kunnen gebruiken. Het handboek behandelt de theorie rond grammatica, spelling en taalzuivering en spitst zich toe op stijl en communicatieve vaardigheden (lezen, schrijven, luisteren en spreken). Daarenboven bevat het boek vele voorbeelden die de theorie illustreren.
Keywords: Nederlands -- Hoger onderwijs; Nederlands -- Taalgebruik; Nederlands -- Taalvaardigheid; Schrijven