De Tax Shelter ten gunste van de audiovisuele productie - Declerck, Rolf, ....- (Mechelen : Wolters Kluwer, 2016)
In 2002 werd de eerste tax shelter voor de filmindustrie ingevoerd. Deze maatregel had tot doel de filmindustrie te ondersteunen met financiering vanuit de private sector. De sterke stijging van het aantal Belgische filmproducties toont het succes van deze regeling aan. Dankzij de tax shelter wordt investeren in film en cultuur immers een potentieel interessante beleggingsopportuniteit voor vennootschappen met voldoende gereserveerde winsten. Ondertussen werd de initiële tax shelter-wetgeving meermaals aangepast en bijgeschaafd. Zo werd de nadruk gelegd op het verkrijgen van een tax shelter-attest en werd voorzien in een antimisbruikbepaling. Er verschenen ook nieuwe CBN-adviezen over de boekhoudkundige verwerking, en toelichtingen van de administratie. Hoog tijd dus voor een duidelijke, volledige en praktijkgerichte bespreking van deze maatregel.
Een actuele, duidelijke en praktijkgerichte bespreking van deze succesvolle maatregel.