De inkomensgarantie voor ouderen : het leefloon voor behoeftige gepensioneerden - Vandenbussche, Bernard, ....- (Mechelen : Wolters Kluwer Belgium, 2016)
De inkomensgarantie voor ouderen, afgekort als IGO is een socialezekerheidsuitkering die toegekend wordt aan bejaarde personen die niet over voldoende financiële middelen beschikken. Sinds 1 juni 2001 vervangt ze het vroegere 'gewaarborgd inkomen voor bejaarden', afgekort als GIB. De wetgever rekent van toe af vrouwen tot de 'ouderen' vanaf dezeflde leeftijd als mannen. De doorgevoerde naamswijziging van deze bijstandsuitkering symboliseert een belangrijke ingreep in de Belgische pensioenwetgeving: geen onderscheid meer tussen gehuwden en niet-gehuwden, de wetgever verleent aan elke bejaarde een individueel recht op de inkomensgarantie.