Relaties opbouwen met kinderen en jongeren in crisissituaties - D'oosterlinck, Frank, 1962-; Soenen, Bram, ....-; Spriet, Eline, ....- (Leuven : LannooCampus, 2016)
Moeilijk gedrag van jongeren en kinderen is soms zo appellerend dat je het niet aan je kunt laten voorbijgaan. Toch is het helemaal niet evident om met kwetsbare kinderen relaties aan te gaan. Moeilijk gedrag vertoont zich immers niet zomaar. Dit boek gaat in op het concept van de interne relatie en leert ons hoe we in relatie kunnen afstemmen met kwetsbare mensen, zodat ze de balans in zichzelf kunnen terugvinden. Doorheen dit boek speelt de link tussen theorie en praktijk een belangrijke rol. Vanuit een praktische insteek en aan de hand van heldere cases stellen de auteurs een model op voor hulpverleners, opvoeders, begeleiders en leerkrachten. Zo biedt het een nieuwe manier om efficiënt te leren omgaan met kinderen en jongeren die via hun gedrag laten zien dat ze het moeilijk hebben.
Keywords: Jongeren ; hulpverlening