Algemene farmacologie - van Ree, J. M. (Jan Marius), 1945-; Breimer, Douwe Durk, ....- (Maarssen : Reed Business Education, 2013)
Kennis van de basisprincipes vormt een voorwaarde voor het verwerven van inzicht in de speci farmacologie en de farmacotherapie. In dit boek worden deze basisprincipes systematisch gepresenteerd en met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk ge ustreerd. Uitgangspunt daarbij is het gegeven dat de algemene farmacologie meer een begripsvak dan een leervak is. In deze tweede druk zijn de inzichten van de afgelopen jaren verwerkt, met name op het gebied van kennis van het genoom en de daarmee samenhangende variabiliteit tussen pati en. Ook nieuwe toedieningsvormen worden uitvoerig besproken. Veel aandacht is besteed aan het beeldmateriaal. Algemene farmacologie is bestemd voor eenieder die ge eresseerd is in de farma-cologie en de farmacotherapie, zoals studenten geneeskunde, farmacie en (medische) biologie Maar ook degenen die de opleiding tot arts of apotheker al hebben voltooid of anderszins geïnteresseerd zijn in geneesmiddelen, kunnen hun kennis hiermee verrijken en zo bijdragen aan een adequate farmacotherapie. Het boek kwam tot stand onder redactie van prof.dr. J.M. van Ree en prof.dr. D.D. Breimer. J.M. van Ree is hoogleraar psychofarmacologie aan de Universiteit Utrecht en directeur van het Rudolf Magnus Instituut voor Neurowetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. D.D. Breimer is hoogleraar farmacologie aan de Universiteit Leiden en was wetenschappelijk directeur van het Leiden/Amsterdam Center for Drug Research (LACDR). Diverse auteurs leverden een bijdrage aan dit boek, ieder op het terrein van hun eigen specialisme.
Keywords: Geneesmiddelen