Grenzeloze solidariteit? : over migratie en mensen zonder papieren - Timmerman, Christiane, 1959-2019; Lodewyckx, Ina, ....-; Bocklandt, Yves (red.), ....- (Leuven : Acco, 2008)
Dit boek gaat terug op een congres 'over (illegale) migratie en mensen zonder wettig verblijf', dat georganiseerd werd door het Centrum voor Migratie en Interculturele Studies (CeMIS) van de Universiteit Antwerpen, de Bond Zonder Naam en enkele andere academische organisaties. De bedoeling was om verschillende perspectieven op deze erg urgente problematiek samen te brengen en het boek biedt dan ook een brede kijk en enkele onverwachte invalshoeken. Na een inleidend stuk en een Engelstalig artikel dat een algemeen beeld schetst, volgen artikels van specialisten uit erg uiteenlopende vakgebieden. Naast ethisch-filosofische, juridische, sociologische en economische aspecten, komen thema's aan bod als gezondheid, onderwijs, huisvesting, het toekomstige migratiebeleid, de rechten van illegale migranten etc. Dat alles levert een wat fragmentarisch boek op met enkele interessante artikelen. De uitgave biedt alleszins de nodige fundamenten voor een gefundeerder debat en verder wetenschappelijk onderzoek. Met heel wat cijfermateriaal, voetnoten, bibliografieën en een beknopt glossarium. © NBD Biblion
Artikelen vanuit verschillende invalshoeken over de problematiek van (illegale) migratie en mensen zonder verblijfsvergunning in met name België
Keywords: Illegalen ; België