Handboek oplossingsgericht werken in het onderwijs - Cauffman, Louis, ....-; Van Dijk, Dick J., ....- (Den Haag : Boom Lemma, 2016)
In verschillende werkterreinen treffen we de methodiek van oplossingsgericht werken aan. In dit boek wordt deze methodiek toegepast op het onderwijs. Juist voor het onderwijs is deze benadering zeer gewenst. Immers, in die sector wordt veelal vertrokken vanuit het probleem. Het boek bestaat uit vier delen: het fundament (methode van oplossingsgericht werken), het onderwijsveld, instrumentarium en het doen en laten. De teksten worden ondersteund door praktijkvoorbeelden, 'eregaleries' (tekstkaders waarin nader op zaken wordt ingegaan) en talloze verwijzingen. Het is de auteurs gelukt om een vertaalslag te maken naar de praktijk van leidinggeven, het middenmanagement, het onderwijzen en ondersteunen. Daarvoor worden diverse instrumenten aangereikt. Een gedegen boek, dat gebruikt kan worden in opleiding, training en begeleiding. Deze derde druk kent enkele tekstuele wijzigingen; verder is de literatuurlijst geactualiseerd. Geschikt voor leerkrachten in alle vormen en niveau's van onderwijs. © NBD Biblion
Keywords: Onderwijsmanagement