Samen werken tegen kindermishandeling : het protocol van moed en de grenzen van het beroepsgeheim - Op de Beeck, Hanne, ....-; Put, Johan, ....-; Tans, Anne, ....-; Pleysier, Stefaan, 1975- (Leuven : LannooCampus, 2014)
Uniek project over samenwerking binnen de zorgsector en over de grenzen heen Hoe kunnen hulpverleners, politie en justitie met elkaar samenwerken? Welke alternatieven zijn er in de aanpak van kindermishandeling? En wat met beroepsgeheim? In 2012 werd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen van start gegaan met het proefproject 'Protocol van Moed'. Dit experiment behandelt het spreekrecht, waarbij tussen politie, justitie en hulpverlening afspraken worden gemaakt om de grenzen van het beroepsgeheim in acute of complexe zaken van kindermishandeling af te tasten met het oog op het veilig stellen van de betrokken kinderen. Dit boek geeft een duidelijke omschrijving van een uniek samenwerkingsproject binnen én over de grenzen van de zorgsector. Het biedt inspiratie voor velerlei praktijkorganisaties die in hun werking met kindermishandeling worden geconfronteerd. Daarnaast komt ook de wetenschappelijke studie over dit project uitgebreid aan bod, inclusief kritische reflecties en aanbevelingen. Deze theoretische achtergrond maakt het boek ook uitermate geschikt voor opleidingen als maatschappelijk en sociaal werk, (ortho)pedagogie, criminologie en recht.
Keywords: Kindermishandeling