Ze zeggen dat we het niet kunnen : kinderwens en ouderschap van mensen met een lichte verstandelijke beperking - Verdonk, Ineke, ....- (Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2011)
Mensen met een lichte verstandelijke beperking laten, mede door de integratie in de samenleving, steeds vaker blijken graag kinderen te willen. Omdat velen hierin ondersteuning en begeleiding nodig hebben, rijst bij een groot deel van de bevolking de vraag of deze mensen wel kinderen zouden mogen krijgen. Doel van dit boek is het stimuleren van gesprekken met deze groep over dit onderwerp. Het boek biedt handvatten voor degenen die dit (gaan) doen. Er worden visies gepresenteerd die achtergrondinformatie geven en de lezer vanuit diverse invalshoeken naar het onderwerp laat kijken. Vervolgens wordt uitgebreider ingegaan op diverse methodieken. De auteur heeft zelf veel ervaring met mensen met een lichte verstandelijke beperking, en dat maakt dat dit boek naast veel theorie ook voorzien is van praktische voorbeelden en tips waarmee men direct aan de slag kan. Bevat bijlagen met praktische informatie die gebruikt kan worden tijdens de dialoog. Bevat een literatuurlijst in kleine letter. Interessant en leerzaam boek voor mensen werkzaam met mensen met een lichte verstandelijke beperking. © NBD Biblion
Handreiking voor verzorgers en begeleiders van licht verstandelijk gehandicapten voor het voeren van gesprekken over een kinderwens.
Van Gennep, Ad
Keywords: Ouderschap ; mentaal gehandicapten