Inclusief onderwijs in de praktijk - Mortier, Kathleen, ....-; De Schauwer, Elisabeth, 1976-; Van de Putte, Inge, 1976-; Van Hove, Geert, 1957- (Antwerpen : Garant, 2010)
Dit boek brengt verslag uit van een sociaal-wetenschappelijk onderzoek waarvoor drie kinderen met een beperking zeer intensief werden geobserveerd in hun klas in een gewone school. Aan de hand van het onderzoeksrapport worden negen kritische factoren beschreven die inclusie bevorderen: team, overgangen, ouders, leerkracht, klasgenoot, ondersteuner, leerproces, participatie en uiteraard het kind. Deze factoren bieden praktische handvaten voor de eigen klaspraktijk. De getuigenissen moeten bij dat alles helpen om het educatieve werk te verbeteren in het inclusief onderwijs, en dit zowel voor studenten als voor mensen in het veld.
Beschouwingen over het onderwijs aan kinderen met een beperking op een 'gewone' school.
Keywords: Geïntegreerd onderwijs ; Vlaanderen